Pracovníci AVE jej postavili v průběhu minulého týdne. Nové ohrazení nyní umožňuje přístup pouze ze zpevněné plochy, která přímo navazuje na vedle vedoucí cyklostezku.

Součástí prací byla také výměna posilovacího lana. To původní na místě nevydrželo ani půl roku. „Šplhací lano je nyní o trochu kratší, aby sloužilo opravdu pouze k účelu šplhu. Mělo by vydržet delší dobu,“ řekl Antonín Marx, ředitel společnosti Berounská sportovní, která má ve správě veškerá sportovní zázemí ve městě.

Z vernisáže výstavy 'Proměna žárem - keramika inspirovaná dějinami' manželů Evy a Michala Čádových v Muzeu berounské keramiky v Berouně.
Muzeum keramiky oslavilo 7 let. Do expozice se jako replika vrátil vzácný džbán

Dalších vylepšení se hřiště zřejmě dočká později. „Uvidíme, jak u tohoto sportoviště proběhne první sezóna. Poté vyhodnotíme, co bychom mohli ještě zdokonalit,“ dodal ředitel.

Nové workoutové hřiště bylo loni vybráno občany města jako projekt v rámci participativního rozpočtu, na který se vyčlenil jeden milion korun. Stálo 600 tisíc korun. Část zbylých peněz se pak použila na fitness park s cvičícími stroji, který vyrostl na druhé straně Berounky.