Kuchaři se pustili do vaření a zároveň soutěžení pár minut po poledni. Vzhledem k tomu, že v letošním roce byla na programu zvěřina, návštěvníci všeradického zámku měli možnost ochutnat speciality z jeleního, mufloního, daňčího nebo kančího masa. Jako na každé soutěži, tak i zde byla přítomna odborná porota, do které mimo jiné zasedl také Petr Novotný a jejím předsedou byl Petr Bendl.

Novinkou letošního ročníku byla ochutnávka hned šesti druhů všeradické kořalky. K dostání tak byl švestkový likér Magdalena, ořechový likér Zámecká, medový likér s mandlí Dobrota nebo višňový likér Magdička. Starosta obce Bohumil Stibal do budoucna také plánuje výstavbu pivovaru, ale tvrdí, že ochutnávka prvního místního piva je ještě hodně daleko.

O doprovodný program se postarala hudební skupina Třehusk a Kapičky. Své taneční vystoupení předvedly děti ze skupiny Proměny. Pro nejmladší účastníky bylo připravené soutěžní odpoledne. Program byl opravdu pestrý a v obličejích návštěvníků byla vidět radost a spokojenost.

Další novinkou byla letos výstava ovoce a zeleniny českého svazu zahrádkářů Všeradice, jejíž pořadatelkou se stala Lída Ječná. „Tato výstava se koná prvním rokem. Jde nám především o to, ukázat ostatním, že také v této lokalitě jsme na svých zahrádkách schopni vypěstovat velice kvalitní a chutné plody,“ sdělila Deníku pořadatelka Lída Ječná. Vystavené plody nejrůznějších druhů ovoce a zeleniny lákaly k zakousnutí, takže zpochybňování kvality a chutnosti je rozhodně vyvrácené.

Autor: Zuzana Měchurová