„Budeme vybírat nové názvy především pro lokalitu Na Cibulce, kde se nyní staví," uvedla starostka Berouna Šárka Endrlová. Právě v této lokalitě má stát v budoucnu asi pětadvacet nových domů a jejich majitelé budou samozřejmě potřebovat přesnou adresu, tedy včetně názvu ulice. „Pojmenování budeme současně hledat i pro několik ulic na Závodí, pod vodojemem a také pro ulici vedoucí z Talichovy ulice do oblasti Na Ptáku," uvedla architektka města Dana Vilhelmová.

Při největším stavebním boomu fungovala při městu Beroun speciální Komise pro pojmenování bezejmenných ulic. Ta ale byla před několika lety zrušena, protože počet nových ulic se výrazně snížil.

Při výběru nových ulic postupovalo město několika způsoby. „Využívaly se vžité místní názvy z archivu, jména umělců nebo přírodní jména," uvedla Dana Vilhelmová. V některých případech se zase využila anketa mezi lidmi.

Ta ale například pro oblast Na Cibulce nelze využít, protože oblast je zatím neobydlená. A tak se město obrátilo na státní archiv, zda se v minulosti pro tuto část nevžil nějaký název. Konečné slovo o pojmenování nových berounských ulic ale budou mít zastupitelé města, kteří musí nové názvy schválit.