Berounští o dotaci na pořízení popelnic na třídění odpad usilovali i z důvodu, že o to byl zkrátka od veřejnosti zájem. „O zájmu veřejnosti o tento systém likvidace a svozu tříděného odpadu jsme se přesvědčili formou ankety, která probíhala na webových stránkách města i tištěnou formou v Radničním listu.  

Výměna poškozeného kolenního kloubu za endoprotézu.
Artroskopické centrum v Berouně provedlo jubilejní zákrok

Anketa, která probíhala od srpna do října loňského roku, potvrdila velký zájem občanů o toto řešení,“ informovala mluvčí berounské radnice Petra Lišková. Na základě výsledků ankety si město nechalo zpracovat projekt na pořízení příslušných nádob na odpady do rodinné zástavby. S projektem pak město usilovalo o dotaci. Marně.

„Chtěli jsme znát důvody, proč naše žádost nebyla schválena. Dozvěděli jsme se, že příčinou „neúspěchu“ je množství projektů, které byly podány ke konci projektového období, a také to, že město Beroun má již v současnosti nadstandardní výsledky v třídění a výtěžnosti, a proto realizace projektu nepřinese tak vysoké procentní navýšení výtěžnosti tříděných odpadů jako u obcí s nižší úrovní třídění,“ uvedla starostka pro oficiální web města Soňa Chalupová. Zkrátka v tomto případě město Beroun doplatilo na to, že  je v třídění na špičce v celé České republice, jak dokazuje i množství ocenění, které získává.