Tato stavba by měla po zhotovení přinést hned sedm nových odborných učeben, dále centrální šatnu včetně recepce, kabinety i sociální zařízení. Tento nový školský svatostánek by měl být otevřen do konce roku 2019. Finální cena tohoto projektu je cirka 90 milionů, přičemž 72,1 milionu bude poskytnuto z Ministerstva pro místní rozvoj.

Práce zdárně probíhají i na Základní škole na Závodí. V suterénu zdejší přístavby vznikne tělocvična se vším potřebným zázemím, které budou mladí sportovci potřebovat. V budově dále přibydou nové šatny, jídelna, učebny i kabinet. Ladem nezůstane ležet ani střecha, kde bude vybudována venkovní učebna a prostor pro pěstitelství.

K aktuálnímu stavu právě zmiňované školy se vyjadřuje místostarosta Berouna Michal Mišina: „V současné době se betonuje základová deska pod tělocvičnou a celá přístavba se posunula z fáze zemních do fáze samotného budování stavby.“

Přístavba této školy by měla být dokončena v roce 2020. Rozpočet stavby je 145 milionů, přičemž 90 milionů poskytne v rámci dotace Ministerstva financí. Ta bude rozložena do 3 let, kdy v každém roce bude čerpána třetina.

Noc s Andersenem na zámku v Králově Dvoře.
OBRAZEM: Děti si užily Noc s Andersenem na zámku
Ilustrační foto.
Středočeši se v rámci republiky nejméně žení a vdávají