„Někteří řidiči si ale myslí, že když nenajdou vhodné místo pro parkování, mohou se svým autem stát, kde se jim zlíbí. Dalším místem, kde dochází velmi často k porušování dopravních předpisů, je spodní část Havlíčkovy ulice, tedy od kruhového objezdu k hotelu Grand. Jen za minulý týden zde strážníci řešili 53 případů špatného parkování. Takových míst a situací bychom ale bohužel po městě našli mnohem víc,“ uvedla mluvčí radnice Jitka Soukupová.

Ilustrační foto.
Beroun se chystá řešit autovraky ve svých ulicích

Takoví řidiči mají ale velký problém: způsobují překážku v provozu a mohou tak způsobit problémy ostatním motoristům. Nyní se tak radnice rozhodla posvítit si na takové případy. „Vzhledem k narůstajícím počtům těchto případů dostala městská police od vedení Berouna za úkol se na tyto řidiče více zaměřovat. Těm se tak jejich jednání může pěkně prodražit,“ řekla mluvčí.

Pokutování řidičů nesprávně zaparkovaných aut ale nevyřeší nedostatek parkovacích míst v centru. „I z tohoto důvodu se v letošním roce bude realizovat nové parkoviště P+R Na Podole,“ podotkla Jitka Soukupová. V současné chvíli mohou řidiči nechat zaparkovaná auta na parkovištích, například v parkovacím domě U Černého koně. „Většinou nabízí volné kapacity a přitom patří k nejlevnějším parkovištím v Berouně s výbornou dostupností do centra,“ dodala Jitka Soukupová.

Na Černém Mostě bude obří parkoviště.
Na Černém Mostě bude obří parkoviště. Pojme 880 aut