Zbylé dvě lokality město zatím nezveřejnilo, lze se však domnívat, že to budou rovinaté úseky s hustou městskou zástavbou a dále místa poblíž škol. V úvahu tedy připadá ulice Plzeňská a Třída Míru, respektive ulice, kde k vysokému překračování rychlosti obyčejně dochází.

Nedodržování rychlosti v Berouně je dlouhodobým problémem. Městská policie soustavně provádí řadu měření, jejichž výsledky hovoří za vše. Při poslední dubnové akci nachytali strážníci hned čtrnáct hříšníků. Například na Třídě Míru jel řidič luxusního Mercedesu více jak 80 kilometrů v hodině. Jeden řidič pak v úseku, kde je rychlost omezena na 30, jel téměř 70 kilometrů v hodině.

Žádnou výjimkou nejsou ani tací, kteří velmi rychle projíždějí Husovo náměstí, k čemuž dochází obvykle v noci. I proto se bude v měření nadále pokračovat. A měřit se přitom bude ve dne i v nočních hodinách.

„Měřit plánujeme i v noci, protože právě v tu dobu je v Berouně hodně 'závodníků',“ upozornil místostarosta Michal Mišina. Kdy bude noční měření probíhat a jakých lokalit se bude týkat, není jasné. Řidiči by se tak měli mít na pozoru.

Ilustrační foto
Po městě jedou řidiči i osmdesátkou, město to tak nenechá
Ilustrační foto
Berounu přibude semafor i kruhový objezd. Pomůžou plynulosti i bezpečnosti