Jako tradičně bude dopolední program věnovaný těm nejmenším divákům. Od 10 hodin se děti mohou těšit na pásmo večerníčkových pohádek. O hodinu později pak na holčičky a kluky čeká zábavný kvíz o ceny, který si opět připraví Miloš Zvěřina.

Druhý blok stejně jako v loňském roce začne v 17.30, a to rovnou hlavním programem s vyhlášením výsledků, který bude také letos moderovat herec Tomáš Hanák. Hudebním zpestřením večera bude domácí kapela Tadooba, která vystoupí pod taktovkou Šárky Pexové.

V letošním roce provází ceny Trilobit Beroun několik novinek. Jednou z nich je nová animovaná znělka, kterou vytvořil berounský výtvarník Kameel Machart.

Další zajímavostí je nová cena, která má výstužný název Berounský medvídek. Jedná se o cenu pro nejlepšího tvůrce dětského pořadu za rok 2013. Odbornou porotu tentokrát tvořilo sedm berounských školáků. Jejich předseda dnes večer předá vítězovi cenu.

O vítězích Trilobitu Beroun pak rozhodovala odborná porota, která vybírala z 52 filmů. Jsou mezi nimi celovečerní filmy, dokumenty, ale i několikadílné cykly.

Po skončení slavnostního večera od 20 hodin bude následovat projekce některých oceněných děl, vstup na ni je volný.