Kuchyně má v současné době kapacitu pro sto jídel, a ta se v ní také denně uvaří. Kromě dětí z mateřské školy se zde vaří také obědy pro zhruba dvacítku místních obyvatel. Ti si sem chodí pro jídlo pravidelně.

„Kuchyně v naší školce nebyla hodně dlouho rekonstruovaná. Takže jsme z té nové nadšeni. Nová kuchyně je úžasná,“ uvedla ředitelka Mateřské školy ve Vrchlického ulici v Berouně Hanka Hrabáková. Tato berounská mateřská škola prošla zásadnější rekonstrukcí i v loňském roce. Vedení města zde nechalo zrealizovat novou přístavbu, ve které vzniklo vhodné zázemí pro učitelky a ředitelku. Ty do té doby neměly k dispozici žádné zázemí.

Tím ale úpravy v závodské mateřince nekončí. V příštím roce by se v ní měla realizovat další přístavba. Díky ní by měla vzniknout v prvním patře nová herna pro děti.

Určitých změn k lepšímu doznala i Mateřská škola v Tovární ulici v Berouně. Od září mají kluci a děvčata k dispozici nové šatny a nové sociální zařízení. Kromě toho se vhodnými stavebními úpravami navýšila také kapacita mateřské školy. Přestavbou bytu školníka totiž vzniklo nové oddělení pro nejmenší děti s kapacitou 17 míst. Z městského rozpočtu si tyto stavební úpravy vyžádaly přes 5 milionů korun.

Dušan Plodr.
Ze světových her v Koreji přivezl berounský hasič medaile
Ilustrační foto.
Zastupitelé Králova Dvora omezili rozsáhlou výstavbu rodinných domů