Nejvíc napilno měly v takovém počasí složky IZS, zejména poté hasiči, kteří od samého rána vyjížděli k nijak překvapivým zásahům.

I přes snahu silničářů, kteří se od ranních hodin snažili zprůjezdnit dopravně nejvytíženější tahy, docházelo k častým nehodám. Zpravidla se jednalo o podcenění situace ze strany řidičů, kteří na uježděném sněhu nebo na zledovatělém povrchu ztratili kontrolu nad svým vozidlem, přičemž skončili v silniční škarpě.

Silnice mezi Komárovem a Jivinou se stala na několik hodinou neprůjezdnou. Na silnici mezi Komárovem a tentokrát Zaječovem skončilo dopravní vozidlo v příkopu a komplikace nastaly i pro samotné cestáře; nedaleko Újezdu zapadl samotný sypač. Na hořovickém náměstí zase pro změnu museli vyprošťovat zaseklou sanitku. Naštěstí se většina zásahů obešla bez zranění.

Ilustrační foto
Dorazilo ohlášené sněžení. Příroda mnohde vítězila nad technikou

Ovšem nebyly to jen silnice nižších tříd, kde docházelo k nehodám. Ty se nevyhnuly ani dálnici D5 - v odpoledních hodinách to poznal řidič Mercedesu, který u benzínky mezi Žebrákem a Cerhovicemi skončil doslova na svodidlech.

Nejvíce napilno měli však dobrovolní hasiči, kteří po celý den vyjížděli nejčastěji k likvidaci popadaných stromů, které se pod tíhou mokrého sněhu lámaly na vozovky. Například dobrovolní hasiči ze Žebráku vyjížděli za celý den k pěti takovým případům a ve své pohotovosti zůstávali ještě ve večerních hodinách, aby byli připraveni na případné další zásahy. Hasiči z Broum zase během soboty čekal úklid jejich zčásti vyhořelé stanice, ale v neděli již likvidovali stromy mezi Kublovem a Svatou.

Sníh působí problémy autobusům MHD. Ilustrační foto.
Kolaps dopravy přinášelo sněžení mezi poli i ve městě