Akce se uskuteční poslední únorový den. Pokud se tedy i vy budete chtít vydat do průvodu, měli byste už začít s vymýšlením a přípravou masky. Účastníci v kostýmech i diváci se mohou těšit na veselé taškařice, soutěže i stánky s různými pochutinami. A ani tentokrát nebude chybět série koncertů v Rodinném pivovaru Berounský medvěd, kam mají všechny masky vstup za polovic.

„Sraz účastníků bude tradičně v prostorách Rodinného pivovaru Berounský medvěd, kde od 8.30 bude možnost doladit kostýmy a posilnit se před cestou na berounské náměstí," uvádí pořadatelé akce.

Masky, které nebudou potřebovat nic pilovat, mohou přijít tradičně rovnou do dvora Muzea Českého krasu, odkud v 10.00 vyrazí průvod na náměstí.
Do kroku jim bude hrát Motovidlo a Čtyřka Vl. Mužíka. Milovníci vína a piva budou verbovat kolemjdoucí a nakonec se utkají v žertovném přetahování lanem. Dojde i na volbu krále masopustu, a to jak mezi dospělými, tak mezi dětmi. Nakonec maškary převezmou pomyslnou vládu nad městem přímo od představitele berounské radnice.

Odpolední část masopustu odstartuje ve 14.00 v berounském pivovaru a program složený z oblíbených kapel poběží až do půlnoci. Chybět nebudou hudební skupiny jako Happy Sapiens a Geronimo i další kapely, které budou návštěvníky bavit napříč různými hudebními žánry. Podrobný program koncertů i další informace k masopustnímu průvodu najdete na facebookových stránkách Berounského masopustu.