V západní části Středočeského kraje, se do kladenského bazénu sjelo v sobotu 18.4. téměř 190 závodníků z oddílů Kladna, Berouna, Hořovic, Rakovníka, Příbrami a Kralup.

Berounský oddíl měl zastoupení 37 závodníky. Pod vedením Růženy Sehnoutkové a Báry Kilingerové se snažili překonat své osobní rekordy a kvalifikovat se na květnový Přebor Středočeského kraje.

V kategorii 2005 si nejlépe vedl Štěpán Palata, který si z kladenských vod vylovil čtyři zlaté medaile a přidal jednu stříbrnou a bronzovou. Dalším medailistou v tomto ročníku se stal Jan Valečka. Vybojoval jednu zlatou a dvě bronzové medaile. V tomto ročníku se dobrými výsledky blýskli Kryštof Ondřejka, Dominik Plhal, Tereza Bartošová a Kateřina Hradilová, Josefínka Doležalová. Mezi mladšími žáky – společná kategorie ročníků 2004 a 2003 si nejlépe vedl Tomáš Míka, který si doplaval pro dvě zlaté medaile, jednu stříbrnou a dvě bronzové. Tadeáš Neliba si doplaval pro zlato a stříbro, Jakub Cihlář dohmátl také pro zlatou medaili, Petr Pavlis byl stříbrný a Lukáš Brousil byl bronzový. V této kategorii výborně plavali Lukáš Uxa, Marek Kindl, Jakub Prošek, Jiří Sabo, Pavel Novotný, Michael Procházka, Jakub Pírko, Kryštof Vyskočil, Sophia Klímová, Justinka Trnková, Julie Žáčková, Zuzka Matějková, Anastázie Kozová, Kateřina Hradilová.

Ve společné kategorii ročníků 2002 a 2001 si nejlépe vedl Matěj Slaboch, který dohmátl třikrát pro zlatou medaili a pro dvě stříbrné, zlatou a dvě stříbrné medaile vylovil David Cozl, David Ludvík si doplaval pro tři bronzové medaile a Klára Sýkorová vylovila tři stříbrné a jednu bronzovou medaili. Jindřiška Zajacová si dohmátla pro dvě bronzové a Veronika Blatská si doplavala pro bronzovou medaili, výborně plavala Tereza Lamprechtová, Bára Lišková, Jan Cihlář, Jan Palata, Jan Holeček, Tomáš Krbec.

Všichni jmenovaní si vytvořili řadu osobních rekordů a celkový počet „osobáků" tak skončil na počtu 128. Mimo medailových umístění, berounští přidali celkem 73 umístění do desítky nejlepších. Výsledky týmu tvoří nejen ti nejlepší / vyhrávat nemůže každý/, ale k celkovému výsledku může každý přispět svými osobními rekordy – svým zlepšováním se a posouváním vlastních hranic a to se všem podařilo. Gratulujeme !