Ukázková cvičení děti velmi zaujala. Zvláště ta se zásahem policistů. Děti také obdivovaly hlavní aktéry včerejšího dopoledne. „Nejvíc se mi líbil německý ovčák," konstatoval osmiletý Vojtěch Carvan z Berouna, který má doma pejska se jménem Amina. I jeho kamarád Michal Tuna prozradil, co ho zaujalo. „Mně se líbila překážková dráha," sdělil devítiletý školák a dodal, že ho psi velmi zajímají a informace o nich nachází v encyklopedii.

Berounští kynologové vychovávají své psy ke sportovním výkonům. Účastní se také různých soutěží v různých disciplínách. Každým rokem předvedou až deset ukázkových cvičení. To včerejší nebylo rozhodně poslední. „Ještě v červnu se chystáme například do mateřské školy v Drašarově ulici," konstatoval hospodář a správce cvičiště Antonín Eliášek.

Děti si mohly na konci ukázkového dopoledne i pejsky pohladit. Kynologové vybrali ty nejvhodnější. „Máme je tak vycvičené, že dětem neublíží. Děti bychom však nepustili k těm psům, kteří se věnují obraně a zadržení," zdůraznil Antonín Eliášek.

Berounští kynologové se dětem snaží ukázat, že bojová plemena nemusí být zlá. „Když je pes dobře vedený a má dobrý výcvik, mohou si ho děti i pohladit. Samozřejmě se svolením majitele. Děti však upozorňujeme na to, že by se neměly přibližovat ke psům, kteří jsou sami na ulici nebo jsou zde přivázáni," uzavřel kynolog.