Kanalizace byla dokončena v roce 2013 a celkové investiční náklady představovaly částku 93 756 321 korun. Na výstavbu kanalizace Broumy získaly dotaci z Evropské unie ve výši 68 864 855 korun. Ze státního fondu životního prostředí obec dostala 4 050 873 korun. Obec Broumy zaplatila z vlastních zdrojů obec částku 20 840 593 korun.

„S výstavbou kanalizace jsme začali v roce 2011 a v současné době je už v provozu. Stavěli jsme ji dva roky. Nyní děláme její vyhodnocení a dokončujeme práce, které souvisejí s jejím financováním. Obyvatelé naší obce neplatili žádný povinný poplatek. Až na hranici pozemku měli vše zadarmo," uvedl k výstavbě kanalizace starosta Broum Petr Ubry.

Výstavbu kanalizace v Broumech narušila kauza Davida Ratha. „Kanalizaci nám začala stavět firma Fisa, jejíž vedoucí byla paní Salačová. V polovině stavby nám tak začaly problémy a my museli na dva měsíce přerušit práce. Stavbu jsme nakonec ale dokončili v termínu.Kanalizace nám funguje a výsledky z čistírny odpadních vod jsou výborné," vysvětlil starosta Broum.

V současné době je na kanalizaci připojeno přes dvě stě dvacet popisných čísel v obci. „Zbývá nám kolem sedmdesáti nemovitostí, které se budou postupně na kanalizaci připojovat. V obci je celkem 340 popisných čísel, ale ne všechny jsou v dosahu kanalizace," vysvětlil Petr Ubry.