Je to první rekonstrukce po velmi dlouhé době. Jak uvedla Jitka Soukupová, mluvčí berounské radnice, městská policie byla zřízena v roce 1992; od té doby se na služebně žádné úpravy neprováděly. To se ale změnilo až v poslední době. „V souvislosti s vydáním nařízení GDPR vznikl i požadavek na vytvoření diskrétní zóny pro občany,“ popsala.

To byla novinka. Předchozí stav byl totiž takové, že pokud lidé dorazili na služebnu městské policie, neměli na služebně žádné soukromí a nebyli nijak odděleni od běžného provozu radnice, v jejímž zadním traktu městská policie v přízemí sídlí.

Nácvik sebeobrany. Ilustrační foto
Nemocnice na Berounsku školí personál v sebeobraně

Současně došlo i k modernizaci služebny městské policie. „Bude mít novou podlahu a výmalbu,“ popsala mluvčí rozsah prací. Ty navíc byly pro rozpočet poměrně citlivé. „Většinu stavebních prací jsme dělali svépomocí, náklady nebudou tedy nijak vysoké, budou se pohybovat v řádech desetitisíců korun,“ popsala.

Hotovo by mohlo být brzy. „S dokončením počítáme zhruba na přelomu února a března. Do té doby je nutné při návštěvě městské policie zvonit přímo na dveře služebny. Každopádně činnost městské policie není stavebními úpravami nijak omezena,“ uvedla mluvčí radnice Jitka Soukupová.

Ilustrační foto
Participativní rozpočet v Berouně startuje. Teď ještě v zjednodušené formě