Rozšíření městské policie

A kdy se kamery ve městě objeví? „Dotace je vázaná určitými lhůtami. Na instalaci kamer musíme zapracovat už letos," prohlásil Jiří Peřina s tím, že na kamerový systém města Hořovice se váže i rozšíření městské policie. „Kamerový systém musí být monitorovaný čtyřiadvacet hodin denně," pokračuje starosta a připomíná, že v současné době probíhá výběrové řízení na nové strážníky.

„Musíme navýšit jejich počet. Musím ale konstatovat, že zájemců není příliš mnoho," říká Jiří Peřina. Podle něj to může být kvůli tomu, že ve městě není zas až tak bezpečná situace, jako se mnozí domnívají.

Jde i o zdraví

Hořovičtí už mají také zkušenost s tím, že o pozici strážníka v Hořovicích nemají zájem například ti, kteří tuto pozici zastávají v hlavním městě. „Není zcela jednoduché proniknout mezi skupiny, které v nočních hodinách likvidují náměstí a Pražskou ulici. V těchto případech jde někdy o zdraví, možná i o život," upozornil starosta, podle kterého ve městě není početná ani Policie ČR. Spolupráce policistů a strážníků je však 
v Hořovicích na velmi dobré úrovni.

Hořovičtí mají své představy i o kvalitě strážníků a jejich schopnostech. Kromě jiného by se měli orientovat 
v právních předpisech.
Hořovický kamerový systém je rozdělený do tří etap. „Náklady na celou investici dosahují přibližně pěti milionů. Nyní jsme získali dotaci na první etapu, ta zahrnuje centrum města a investice je 2,4 milionu korun," doplnil místostarosta Hořovic Ondřej Vaculík s tím, že město se na první etapě bude podílet částkou 1,4 miliony korun.