Lidi pak ve stejnou chvíli na nejrůznějších místech naší vlasti spojí společný duch Vánoc. Ve středu 12. prosince přesně v 18 hodin totiž všichni začnou na náměstích ve velkých městech i na návsích těch nejzapadlejších českých vesniček zpívat pět předem daných koled.

Také na Berounsku se můžete do akce nazvané Česko zpívá koledy zapojit. A to konkrétně na dvou místech. Domluvili jsme se nejprve s obcí Vižina, kde už všichni pilně zkoušejí koledy.

A nyní můžeme s radostí oznámit, že se k nám přidala další obec, a to Březová. I tady se ve středu v 18 hodin na návsi rozeznějí koledy v podání místních dětí, ale určitě se přidají i dospělí.

Starostce Březové Martině Nedvědové se projekt Česko zpívá koledy ihned zalíbil. 
„O této akci jsem se dozvěděla z Berounského deníku a okamžitě mě napadlo, že by to bylo něco pro nás," svěřila se nám starostka Březové.

A ke všemu přispěla i náhoda. „Každoročně pořádáme živý betlém se zpíváním koled na naší návsi. A zrovna ve středu 12. prosince máme od 17 hodin zkoušku. Řekla jsem si, že zkoušku zakončíme na naší návsi právě v 18 hodin, kdy si zazpíváme těch pět vybraných koled," dodala Martina Nedvědová.
Nápad, kdy si lidé na nejrůznějších místech v celé republice zazpívají společně koledy, je podle ní fantastický. „Moc jsem touto myšlenkou nadšená a rádi bychom se zapojili i příští rok," prozradila Martina Nedvědová.

Aby na březovskou náves přišlo co nejvíce lidí, o akci Česko zpívá koledy hlásá místní rozhlas, zvou na ni plakátky na vývěsních cedulích i obecní webové stránky. „Navíc pozvánky a letáčky odešleme do sousedních obcí, ať nás ve středu přijde zpívat co nejvíce," uvedla závěrem Martina Nedvědová, která nyní žije hlavně koledami.