Například do hořovických ulic musely vyjet vozy zimní údržby, a to i přesto, že napadl pouze jeden centimetr. „Pod sněhem chodníky a silnice namrzly. To je pak ten případ, kdy se solit musí," konstatoval místostarosta Hořovic Petr Bakule.

I když byly stroje zimní údržby loni touto dobou už zaparkované, Hořovičtí nepředpokládají, že by letos zaplatili za úklid sněhu a prevenci proti náledí mnohem víc, než v loňském roce. Počítají s tím, že delší zimu vyrovná teplejší listopad. Náročný na údržbu nebyl ani prosinec.

Zranění skončili 
v nemocnici
Dopravu v Hořovicích zkomplikovala včera nejen sněhová pokrývka, ale i dopravní nehody. K jedné došlo na krajské silnici za kruhovým objezdem. Část města musela být uzavřená, na objízdných trasách doprava zhoustla.

V Hořovicích se stala nehoda i na křižovatce silnic na Lochovice a Felbabku. Zde nebyl nikdo z účastníků nehody zraněný. To však neplatilo o nehodě u Olešné, která skončila zraněním řidiče i dítěte. „Zranění byli převezeni do Hořovické nemocnice," konstatovala policejní mluvčí Lenka Uriánková.  Pravděpodobnou příčinou nehod, ke kterým včera v regionu došlo, bylo nezvládnutí situace na zasněžených silnicích. Řidiči jízdu nepřizpůsobili podmínkám.