Podle zjištěných informací by k nepokojům v ulicích města mělo dojít už v pátek večer. Policie je proto v pohotovosti a Cibulový jarmark v Hořovicích bude monitorovat.

K potyčce určité skupiny lidí došlo na náměstí v Hořovicích už v září. Podle obyvatel města může za nepokoje jedna rodina.

„Do Hořovic se na jednu ubytovnu přistěhovala agresivní rodina nepřizpůsobivých občanů ze Slovenska a neustále ve městě vyvolává konflikty. Před několika týdny napadla mladého kluka. Zmlátili ho tak, že skončil v nemocnici. Podle mne to byl hodný kluk," popsal událost nejmenovaný občan Hořovic.


Potyčku v Hořovicích potvrdila i mluvčí berounské policie. „Vzhledem k této události bude policie průběh cibulového jarmarku monitorovat. Jsme připraveni všemi silami a prostředky zajistit na Cibulovém jarmarku v Hořovicích veřejný pořádek. V případě, že by na jarmarku došlo k nějakému podobnému incidentu, jsme připraveni všemi silami a prostředky rychle zasáhnout a obnovit veřejný pořádek," uvedla k situaci mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Extremisté mají k Hořovicím blízko. V Hořovicích určitou dobu bydlel v podnájmu velmistr náboženské společnosti nazvané Řád ozubeného kola, který vznikl jako provokace po rozpuštění Dělnické strany. Podle aktivních webových stránek řádu je jeho oficiální sídlo v Hořovicích i v současné době