Cibulový jarmark je s Hořovicemi spjatý už čtvrt století. Vždy na začátku října provoní centrum města stovky stánků s cibulovými copy, nechybí ani přehlídka řemesel a dobrá muzika.

Uzavírka centra
Dominantním dnem byla vždy sobota, v posledních letech se však ulice začínají plnit už v pátek večer. Nebude tomu jinak ani letos, kdy se v pátek 17 hodin uzavře centrum města a ulice zaplní první stovky návštěvníků. „Ve stáncích se lidem představí řemeslníci a návštěvníci zde najdou i dobré občerstvení. Na zahradě domu zahrádkářů bude hrát muzika," prohlásil za hořovické zahrádkáře Jaroslav Gross, který se dovede docela dobře představit, že by páteční večerní a noční program akce mohl rovnou navázat na ten sobotní.

Nejdelší cop
Hořovičtí zahrádkáři připravují Cibulový jarmark s několikatýdenním předstihem. Za tu dobu stihnou uplést několik stovek cibulových copů. Ten nejdelší měří přibližně pět metrů a zdobí dům zahrádkářů.
Návštěvníci i obyvatelé Hořovic musí počítat s páteční a sobotní uzavírkou centra města. Ta začíná dnes v 17 hodin a končí zítra ve 22 hodin.

Centrální parkoviště bude umístěné na louce naproti nemocnici. Autobusy budou parkovat na nábřeží Červeného potoka a u zámecké zdi. Autobusová doprava nebude v tuto dobu zajíždět na Palackého náměstí, její trasa povede po objízdných trasách.

Hořovický Cibulový jarmark

Pátek 4. října:
Hořovičtí zahrádkáři zahájí Cibulový jarmark již dnes v 17 hodin odpoledne, nebude chybět hudení program v zahradě domu zahrádkářů.

Sobota 5. října:
Doprovodné výstavy v sále radnice: výstava ovoce a zeleniny, včelařů, houbařů. Nebude chybět tradiční soutěž o nejlepší vystavené jablko, hlasují návštěvníci výstavy
Stovky prodejních stánků, přehlídka řemesel
Vyžití pro děti i dospělé: lunaparky, pestré občerstvení
K poslechu zahraje: Country kapela Horká jehla, Dixieland Band Zdice, Hořovická muzika B.Vojíře, Kladenští heligonkáři
Na Palackého náměstí vystoupí: mažoretky, ukázka Zumby

Uzavírky a parkování:
Centrum Hořovic bude uzavřené od dnešní 17. hodiny do zítřejší 22. hodiny. Centrální parkoviště bude umístěné na louce naproti nemocnici. Autobusy budou parkovat na nábřeží Červeného potoka a u zámecké zdi.