Zápas se vyvíjel jak na houpačce, každou chvíli měl navrch jeden nebo druhý tým. Třetí třetina rozhodla a Sobotka vše zpečetil pátým gólem do prázdné finské branky. A bylo rozhodnuto, český tým si v Praze zahraje o medaile.

Ten, kdo měl to štěstí a mohl čtvrtfinálový zápas sledovat přímo v O2 Aréně, mluví o zážitku na celý život. Stejně jako náš speciální hokejový komentátor pro tento šampionát Viktor Burkert ml.

Jak tedy hodnotí zápas i atmosféru v hale při čtvrtfinálovém souboji on? „Když mi po čtvrtfinále přistála v mobilu SMS od mého nejlepšího kamaráda: „Jarda je Bůh, jako fakt!", musel jsem se smát. To, co ten chlapík totiž na ledě letos předvádí, to je jak z jiné galaxie a vítězné čtvrtfinále, ve kterém jednu branku připravil a další dvě – včetně té vítězné – dal sám, tento fakt několikrát podtrhlo. Tým ale makal celý, a i když Finové nekompromisně trestali každé naše zaváhání, dokázal se i díky elektrizující atmosféře ve vyprodané aréně vždy vrátit a zápas dotáhnout do vítězného konce. Kdybyste zažili tu explozi po čtvrté brance Jaromíra Jágra, měli byste husí kůži. Fanoušci jsou zkrátka šestým, možná i sedmým hráčem," popisuje neskutečnou atmosféru v hale Viktor Burkert.

A jak vidí dnešní semifinálový zápas? „V semifinále nás čeká kanadský dream team. Nemáme v tom zápase co ztratit. Pojďme se pokusit o malý zázrak a tento zatím naprosto bezchybně pracující stroj zastavit," dodal Viktor Burkert mladší.