Berounští kriminalisté ukončili vyšetřování tragické dopravní nehody, která se stala v polovině července na křižovatce v Králově Dvoře v městské části Počaply. Zde došlo ke srážce nákladního automobilu avie a jízdního kola. Pětadvacetiletý cyklista Tomáš Bělohlávek nehodu nepřežil a těžkým zraněním na místě podlehl. I když řidič Avie tenkrát tvrdil, že za nehodu nemůže a že do něj cyklista narazil, vyšetřování ukázalo pravý opak.

Muž byl obviněn z trestného činu

„Jedenašedesátiletý řidič Avie porušil zákonem uloženou povinnost a protijedoucímu jízdnímu kolu nedal při odbočování doleva přednost,“ uvedla tisková mluvčí berounského okresního ředitelství Policie ČR Veronika Benediktová, podle které byl muž obviněn z trestného činu ublížení na zdraví spáchaného
z nedbalosti a podle zákona mu nyní hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let nebo peněžitý trest.

Viník nesl nehodu velmi těžce

Řidič Avie byl po nehodě silně rozrušený a výsledek vyšetřování pro něj tedy musí být tvrdá rána. „Když na místo nehody přijel otec toho kluka, byl to hrozný pocit. Je to strašné, když se díváte, jak umírá tak mladý člověk,“ rozplakal se tenkrát muž, který je podle vyšetřování viníkem tragické nehody, bude mít srážku s cyklistou před očima asi do konce života.

Kamarádka mladého cyklisty, který nehodu nepřežil, Michala Šmídová, je ráda, že je vyšetřování u konce. Má z něj však rozporuplné pocity.
„S Tomášem jsem se znala přes moji nejlepší kamarádku, která s ním chodila do třídy. Co se týká viníka nehody, tak to lze těžko komentovat. Můj manžel je také řidič z povolání, jezdí s kamionem a musím říct, že je to náročné povolání. Člověk snadno udělá chybu. Co se týká této nehody, tak tam mohla hrát roli celá řada okolností. Pro toho řidiče to každopádně musí být hodně těžké,“ sdělila Michala Šmídová.

Podrobnosti o nehodě čtěte zde.