Na transfúzní oddělení hořovické nemocnice dochází dárci z Hořovic i okolí. Mezi příchozími jsou i čestní dárci, kteří transfúzní stanici navštívili poněkolikáté.
Naposledy přivítal zdravotní personál muže, který má za sebou již několik desítek odběrů.

„Náš pravidelný dárce Pavel Jungmann přišel darovat krev už po osmdesáté. Je to veliká zásluha a čestný dárce se stane držitelem zlatého kříže,“ uvedla vrchní sestra trasfúzního oddělení Nemocnice Hořovice Hospital Jana Šrámková a dodala, že si nemocnice dárců velice cení a děkuje jim za trpělivost.

Čestný dárce Pavel Jungmann z Trubína má zkušenosti s dárcovstvím už od studentských let. „Darovat krev jsem začal na střední škole před více jak třiceti lety. Na berounském gymnáziu dárcovství organizoval profesor František Hampl a v posledním ročníku studia nás s možností dárcovství oslovil. S ním jsme společně navštěvovali hořovickou nemocnici,“ popisuje začátky Pavel Jungmann, který v dárcovství hodlá pokračovat. „Darovat krev zkusila i manželka a v současné době se ke mně přidává i můj syn,“ doplňuje dárce.

Čestný dárce obdržel od zdravotního personálu hořovického transfúzního oddělení květinu a dárek. „Osmdesát odběrů znamená dvacet let a čtyři odběry ročně. Jsme rádi, že k nám dárci dochází,“ chválí přístup Jana Šrámková a dodává, že takovýchto dlouholetých dárců oceňují několik ročně.