Pořádá ho česká policie a potrvá až do čtvrtka.

Setkání se měl zúčastnit také ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier, ale kvůli zasedání vlády se omluvil.
Workshopu Dobrá praxe v policejní práci s minoritní skupinou Romů předsedala vyslankyně Norského království v České republice Siri Ellen Sletner a Václav Vlček 
z ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR. Seminář má pomoci aplikovat zahraniční zkušenosti v práci s menšinami do fungování tuzemských policistů.

Záměrem třídenního workshopu je podle oficiálního vyjádření vybudování vzájemné důvěry mezi policií a Romy, a to na bázi efektivní spolupráce a kvalitní komunikace.

Tento první mezinárodní workshop je součástí řady vzdělávacích aktivit projektu „Zavádění policejních specialistů v oblasti policejní práce ve vztahu k minoritní skupině Romů v sociálně vyloučených lokalitách. Má pomoci také v boji proti příhraniční a organizované trestné činnosti, včetně nezákonného obchodování s lidmi a migrace zločineckých skupin" financovaného Norskými fondy.

„Cílem projektu je ve vytypovaných lokalitách obývaných převážně romskou menšinou poslat do služby policistu, který bude mimo jiné i terénním pracovníkem," řekl Václav Vlček z ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR.

Kromě výše uvedených osobností se berounské konference zúčastnili zástupci Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, Kanceláře pro lidská práva a demokratické instituce se sídlem ve Varšavě a zástupci policejních sborů z Velké Británie, Bulharska a Slovenka.