Parkovat před hlavním vlakovým nádražím již nelze, ale i nadále můžete využívat velkokapacitní parkoviště Park and Ride pod dálničním mostem. K němu se ale dostanete přes staveniště, proto je nutné jet opatrně.

Také autobusy nyní nezastavují přímo před halou, ale o několik desítek metrů dál.

O uzavření vjezdu do celého prostoru se ale podle vyjádření města Beroun neuvažuje. „Žádné úplné omezení přístupu ani příjezdu k vlakovému nádraží není v plánu. Může se ale stát, že bude potřeba z nepředvídatelného důvodu krátkodobě uzavřít některou část vozovky nebo chodníku. V takovém případě se bude město snažit obyvatele účinně a rychle informovat," uvedla starostka Šárka Endrlová.

Se starostkou Šárkou Endrlovou jsme hovořili i o termínu přesunu autobusového nádraží ze Závodí před nádražní halu. „Rádi bychom autobusové nádrží otevřeli v době, kdy začnou platit nové jízdní řády autobusů," uvedla Šárka Endrlová. Autobusové nádraží by se tak v ideálním případě mělo přesunou do konce listopadu.

V souvislosti se zprovozněním nového autobusového nádraží dojde i ke změnám vedení tras některých autobusů. Zásadní změny pocítí podle vedení města především obyvatelé Závodí, protože stávající nádraží nahradí nově autobusové zastávky. Ty se přiblíží více do středu zástavby rodinných domků. Zastávka směrem k nemocnici bude v Brožíkově ulici nedaleko železničního přejezdu a opačným směrem pak na Školním náměstí.