Chování neukázněných řidičů, kteří si berounskou ulicí Na Tarase zkracují cestu a jezdí beze strachu do zákazu vjezdu, nevadí jen policistům, ale zejména chodcům. Ti nemají před jedoucími vozy často ani kam uskočit. „Na jedné straně silnice jsou zaparkovaná auta a na druhé straně je zeď. Když proti vám jede tranzit, musíte uhnout, ale nemáte kam. Od těch řidičů je to velká nehoráznost, jak se při výstavbě kanalizace chovají,“ postěžovala si Marie Stýbalová z Berouna.

Vymlouvají se na špatné značení

A co na průjezd ulicí Na Tarase říkají řidiči? „Já si tudy cestu nezkracuji, ale těm, co to dělají, se nedivím. Podle mne se výkopy v jednotlivých ulicích měly lépe naplánovat. A ne aby se najednou rozkopala plzeňská silnice a ty dvě ulice u Tiby. V dopravě je nyní velký chaos a na dálnici se nedostanete jinak než velkou oklikou. To nemuselo být,“ je přesvědčen Kamil Šilhavý.

Řidiči, které přistihne v ulici Na Tarase městská policie, mají po ruce často pohotovou výmluvu. „Odvolávají se na špatné dopravní značení. To jim ale není nic platné. Když v ulici někoho přistihneme opakovaně, čeká ho pokuta v maximální výši,“ upozornil vedoucí berounské městské policie Pavel Novák.