Dopravu komplikuje sníh a námraza. Většinou se ale jednalo o drobné dopravní nehody bez zranění.

„Ráno jsem se vracela od rodičů z Rakovníka. Na Rakovnicku byly silnice ošetřené, ale když jsem přejela hranice okresu, byla jsem velmi překvapená. V berounském regionu byl na silnicích v Nižboru i Hýskově ujetý sníh a ledovka. Museli jsme jet krokem," uvedla k situaci na silnici Pavla Malá z Berouna.

Napilno má v těchto dnech i středočeská záchranná služba. Ta už také vyjela k několika dopravním nehodám souvisejícím se sněhovou nadílkou. „Většina z nich se nakonec obešla bez zranění nebo byla s lehkým zraněním," upozornila mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková.

V Hýskově policisté ráno vyšetřovali dopravní nehodu dodávky. Na hlavním tahu obcí byla až k Berounu ledovka.

K dopravní nehodě vyjížděli i do katastru obce Železná. Na silnici ve směru od Berouna do Železné havaroval řidič s osobním vozem Škoda Fabia.

„Řidič dostal při průjezdu pravotočivé zatáčky smyk a sjel mimo komunikaci a přední částí vozidla narazil do kovového sloupku svislého dopravního značení, které poškodil," uvedla k dopravní nehodě mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní.

Další dopravní nehoda se přihodila v Králově Dvoře. V městské části Křižatka zde havaroval řidič s nákladním automobilem Renault Master. „Řidič začal brzdit a sjel mimo komunikaci. Přední částí auta pak narazil do vjezdových vrat domu,  které poškodil," uvedla Marcela Pučelíková.

Ne všichni řidiči se v těchto dnech chovají zodpovědně. Někteří riskují a ohrožují účastníky silničního provozu. V Hořovicích policisté odhalili řidiče, který měl kolem jedné hodiny ráno v dechu 1,44 promile alkoholu. Řidič se podrobil i rozboru krve a měl v krvi 1,27 gramu na kilogram etylalkoholu v krvi.