Ocení to především rodiče malých dětí, uvádí radnice. Pokud rodiče povezou své děti do školy, na parkovišti jen zastaví, školák vystoupí a řidič může potom pokračovat dále výjezdem na hlavní komunikaci. Již tak nebude nutné couvat, či se nějak otáčet, a tím ve výsledku blokovat provoz pro ostatní automobily.

Radnice ale podotýká, že toto opatření má přispět ke zklidnění dopravy v této části města. „Není ale součástí plánované rekonstrukce Wagnerova náměstí podle vybrané studie,“ uvedlo vedení Berouna.

Jak vypadá studie na rekonstrukci Wagnerova náměstí, si mohou lidé prohlédnout také na webu městského úřadu, kde studie zveřejnil. Vítězný návrh pochází od architektů Richarda Otty, Elišky Stoulilové a Terezy Šimečkové. Jak řekli autoři návrhu, studie počítá s umístěním např. relaxační zóny, dětského hřiště, ale třeba i novou kavárnu před objektem kulturního sálu v budově pojišťovny. Horní část náměstí bude sloužit jako reprezentační místo, kde bude umístěná kašna. Na nábřeží budou mít lidé možnost sejít na molo a mít tak kontakt s vodní hladinou.