Motoristé si musí dát velký pozor, protože dopravu zde řídí světelné semafory.

Městská část Králova Dvora Levín se konečně dočkala výstavby tolik potřebného chodníku podél frekventované komunikace Plzeňská. Představitelé města jsou přesvědčeni, že to přivítají především obyvatelé staré části Levína, kteří získají bezpečné pěší spojení s Královým Dvorem.

"Podařilo se nám opět úspěšně požádat o dotaci, když jsme tentokrát obdrželi pětaosmdesát procent uznatelných nákladů z celkové částky 10,86 milionu korun," upozornil starosta Králova Dvora Petr Vychodil.
Dotaci se městu podařilo získat ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Nový chodník, který propojí Levín s Králových Dvorem, bude kilometr dlouhý a povede po pravé straně vozovky ve směru od Zdic na Beroun. Výstavba chodníku by měla pokračovat i v příštích týdnech.
"V rámci bezpečnosti dopravy i chodců proto žádáme motoristy, aby respektovali přechodnou úpravu provozu na této silnici. Provoz je zde sveden do jednoho jízdního pruh," uvedl Petr Vychodil.

Řidiči by měli v úseku stavby snížit rychlost, protože se zde pohybují dělníci i chodci. „Obyvatele Levína prosím o trpělivost, kterou si tato potřebná investice vyžádá," dodal starosta.

„Proti tomu času, co denně ztrácím v kolonách už několik týdnů v Berouně, je tohle zdržení na semaforech zanedbatelné," poznamenal řidič Karel Vondra.