„Měl jsem u sebe vnučku a musel jsem ji odvézt domů.  Odjel jsem pryč a přítelkyně zůstala sama doma. Když jsem se vrátil, oněměl jsem hrůzou. Nevěřil jsem vlastním očím. Všechny skříně a zásuvky byly doma otevřené. Bylo vidět, že je někdo prohledával.  S přítelkyní zmizely i moje peníze," uvedl k případu sedmdesátiletý okradený muž.

Odcizení peněz ihned nahlásil policii. „Kriminalisté po ženě okamžitě vyhlásili pátrání, a to i prostřednictvím Schengenského systému. Provedli všechna potřebná opatření, neboť měli podezření, že by  mohla vycestovat s odcizenou finanční hotovostí mimo Českou republiku," upozornila mluvčí berounské policie Lenka Uriánková.

Žena měla dceru, která pracovala a žila v Irsku a údajně měla být těhotná. Hrozilo tedy nebezpečí, že by její matka mohla s odcizenou finanční hotovostí uprchnout k ní.

„Policistům za jejich rychlý zásah děkuji. Byl jsem příjemně překvapen jejich vstřícností a pohotovým jednáním,"  poznamenal k práci vyšetřujících policistů okradený muž.

Jeho družka s penězi odjela do Prahy, kde jí zřejmě došlo, co udělala a šla se nakonec sama přihlásit na policii v Dejvicích. Tam ji zadrželi berounští kriminalisté.

V současné době je vyšetřována na svobodě. Za krádež peněz jí nyní hrozí roky vězení, neboť okradený druh dal souhlas k jejímu trestnímu stíhání.