Dvě pódia se tentokrát přestěhovala na rozlehlou louku pod hrad Točník a většina návštěvníků byla se změnou spokojená.

„Je to tu mnohem lepší než na tom původním místě. Tam nebylo moc prostoru a všichni jsem přes sebe doslova šlapali.," konstatovala mladá návštěvnice Irena Milíčková.

V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ BEROUNSKÉHO DENÍKU NADEJTE ROZHOVOR S TOMÁŠEM KLUSEM

A o tom, že festival přilákal všechny věková kategorie, nemohlo být pochyb. Převládla sice mladá generace, ale na písničky se do rytmu pohybovaly často i roční děti, které vzali rodiče sebou. „Nejdeme s dětmi přímo do kotle, takže je to v klidu. Všechno sledujeme na velkoplošné obrazovce a je to skvělé. A navíc naše pětiletá Martinka miluje Tomáše Kluse, ta by nám neodpustila, kdybychom jí nechali u babičky," smála se sympatická maminka.

Josef Neumann je v důchodu a na festival přivezl vnoučata. Jsme na chatě v Kařezu. Nejdřív jsem si myslel, že sem děti jen hodím, a pak je večer vyzvednu, ale nakonec mě vnoučata přesvědčila, abych zůstal. Dal jsem si deku nahoru na louku, kde není moc lidí a je to tu celkem dobré. Ale přiznám se, že sám bych sen nevyrazil," smál se pan Josef.

A na jiném místě by nejraději byli i psi, které si jejich majitelé také v řadě případů vzali na festival. A tak se na dece u své paničky povalovala i malá čivava Bri. „Je pravda, že nejdřív byla trochu vyplašená. Asi z té hudby. Ale jsme dál od repráků a už si docela zvykla. V klidu tu i usnula," tvrdila jedna z návštěvnic festivalu.