„Vyučující mohli na toto téma dále se studenty diskutovat," konstatoval zástupce ředitele hořovického gymnázia Martin Komínek. Každý učitel mohl zvolit konkrétní podobu připomenutí tématu, ke kterému mají gymnazisté velmi blízko.

Přesně před měsícem totiž francouzskou metropoli, ve které došlo v pátek 13. listopadu k teroristickým útokům, navštívili. Do Paříže vyjelo čtyřicet studentů v rámci poznávacího zájezdu. „Navštívili zde místa, která byla nedaleko těch, kde probíhaly nešťastné události," sdělil zástupce ředitele Martin Komínek.

Výuka francouzštiny má na hořovickém gymnáziu silnou tradici. Dá se říci, že v každém ročníku má přibližně polovina třídy jako druhý cizí jazyk právě francouzštinu. „Dříve naši studenti pravidelně jezdili na studijní pobyty do Dijonu. I nyní do Francie jezdí každým rokem, na jaře se vypraví do Provance," doplnil Martin Komínek. Podporu Francii Hořovičtí vyjádřili tím, že na radnici na Palackého náměstí vyvěsili černý prapor. Před vchodem radnice navíc vzniklo pietní místo. Hořovičtí také hodlají uctít oběti minutou ticha na jednání zastupitelstva, které se uskuteční příští čtvrtek.