Zastupitelé Králova Dvora byli na veřejném zasedání seznámeni s harmonogramem stavebních prací víceúčelové sportovní haly. Ten musela vypracovat dodavatelská firma Formatech. Je sestaven tak, aby byla hala dokončena do 31. srpna 2008. „Firma stejně harmonogram nedodrží. Bude zázrak, když bude hala v tomto termínu dokončena,“ tvrdí skepticky někteří ze zastupitelů Králova Dvora.

Jednatel firmy Formatech Josef Laun nechápe, proč ho stále někteří zastupitelé Králova Dvora napadají, že halu nedokončí či že město okrádá. „V uplynulých týdnech jsme na staveništi haly měli pět zedníků, kteří vyzdívali tribunu. Dalších šest zaměstnanců uklízelo ocelové konstrukce a prostory, abychom mohli postavit lešení,“ nesouhlasí majitel Formatechu s tím, že se na staveništi nic neděje. Na otázku, proč hala stále nemá okna, nejprve odpověděl, že nic takového nesliboval. „Řekl jsem jen, že jsou okna ve výrobě,“ uvedl Laun. Přiznal to až na naše upozornění, že máme jeho slib nahraný. „Okna se v těchto mrazech nainstalovat nedají. Musí být alespoň pět stupňů nad nulou,“ odvětil Laun.

„Dodržení smlouvy nemůže ovlivňovat počasí. Nevěřím tomu, že bude hala dokončená v termínu. Firma Formatech nedodržela už původní smlouvu, nemusí tak splnit ani tu další,“ myslí si zastupitel Králova Dvora Kamil Machart.

V rámci diskuse, která byla na posledním zasedání zastupitelů, nabídl jeden z obyvatel Králova Dvora představitelům města svůj projekt na regulaci koryta Litavky. Podle něho by mělo být koryto řeky svedeno pod plánovanou silnici a u dálnice by měly být vybudovány dvě velké nádrže na vodu. „Projekt je neuskutečnitelný. Je to nesmysl,“ okomentoval vznesený návrh Petr Vychodil.

 

Fakta o hale:

  •  Firma Formatech staveniště haly převzala v říjnu 2005.
  •  Sportovní zařízení mělo být dokončeno v prosinci letošního roku.
  •  Zastupitelé Králova Dvora tvrdí, že hala nebude stát ani v srpnu 2008.