A jak reagují na nabídku odcizených předmětů sami provozovatelé hořovických sběren? „Nepoznáme, jestli se jedná o odcizený materiál nebo ne. Ti, kdo ho nabízejí, tvrdí, že ho dostali. V tom případě jsme povinni vše vykoupit a vzít si číslo občanského průkazu,“ konstatoval provozovatel hořovické sběrny Vladislav Elger. Jak dále uvedl, podezřelý materiál dává stranou. „Pokud někdo nahlásí, že mu chybí, je k dispozici policii,“ dodal Vladislav Elger s tím, že v některých obdobích je s policií v kontaktu i několikrát denně.

Zloději svým jednáním poškozují nejen provozovatele železniční trati, ale i provozovatele sběren. Jestliže jim vzniká škoda, mohou se připojit s žádostí o náhradu škody. Policisté řeší tyto případy buď jako přestupky, nebo jsou zahájena trestní řízení.

Podle policie se situace v posledních dnech uklidnila. „V uplynulém týdnu jsme už tolik případů jako v předchozím období nezaznamenali,“ sdělil včera vedoucí hořovického policejního oddělení Jaroslav Kaprál.

Hořovičtí v souvislosti s vyšším výskytem krádeží zvýšili kolem vlakové stanice počet hlídek. Několik pachatelů se jim podařilo zadržet.
Při zadržování pachatelů by mohla pomoci i všímavost lidí, kteří v těchto případech využijí linku 158.