Ten se konal v pátek a v sobotu a letos se na něho sjelo rekordní množství návštěvníků z různých koutů České republiky.

„My jsme přijeli až z Jihlavy. Na cibulák jezdíme do Hořovic už pět let. Dnes je tady ale neuvěřitelně moc lidí. Stejně jako každým rokem si z jarmarku odvezeme cibulový cop. Je to taková jeho symbolika a hezky mi vyzdobí kuchyň," poznamenala k cibulovému jarmarku Petra Soukenická z Jihlavy.

Centrum Hořovic i jeho přilehlé ulice byly zaplněné stovkami stánků s cibulí, česnekem, oblečením, suvenýry, občerstvením, medovými a jinými pochoutkami, košíky, koženými věcmi a jiným zbožím. Návštěvníci jarmarku tak měli neustále v pohotovosti peněženku. Většina z nich ale kupovala hlavně cibuli a cibulové copy. Kdo chtěl mohl navštívit i v některou z výstav, které se konaly v prostorách městské radnice a nebo si poslechnout muziku. Letos hrála na jarmarku Hořovická muzika, Saxtet, Dixieland Band Zdice, pan Šoufek.

Podle hlavního organizátora cibulového jarmarku předsedy hořovických zahrádkářů Jaroslava Grosse je možné, že ten letošní jarmark díky krásnému počasí dosáhne rekordního počtu návštěvníků