Podle obyvatel města mohou za všechny problémy a změny ve vedení města spory a dohady kolem plánovaného rozšíření stávající hořovické skládky odpadů Hrádek. „Já si myslím, že je to všechno kvůli té skládce. Zastupitelé našeho města mají na její rozšíření rozdílný názor a lidé taky,“ poznamenal Alois Kulhavý z hořovického sídliště Višňovka.

Důvodem rezignace tří hořovických radní ale měl být nezdravý tlak opozice na jejich osobu. „Všichni tři čelili silnému tlaku opozice a rozhodli se odstoupit ze zdravotních důvodů. Radní Vladimír Moucha uvedl, že nemá zapotřebí, aby ho někdo na zastupitelstvu urážel a dehonestoval,“ uvedl místostarosta Hořovic Ondřej Vaculík.

Jak dále poznamenal, další odstupující radní Jiří Vlček musel čelit mnoha atakům opozičních zastupitelů. Podle Vaculíka je cílem těchto útoků snaha rozbít současnou vedoucí koalici.

Ve vedení města Hořovice panuje už několik týdnů velmi napjatá atmosféra plná osočování a osobních útoků a právě kvůli ní z něho tito tři radní odstoupili. Jiří Vlček byl v hořovickém zastupitelstvu téměř třicet let. Dalším odstoupivším radním byl Jiří Vavřička.

Noví zastupitelé a městští radní skládali svůj slib v pondělí na letošním už druhém veřejném zasedání zastupitelů. Ty, co odstoupili, nahradili Jaroslav Vyhnal (ČSSD), Marta Jedličková (KDU-ČSL) a Karel Pelikán (NK).

Stavba bytů. Ilustrační foto.
Nemocnice Hořovice staví nové byty pro své zaměstnance
Ilustrační foto.
Hořovice se letos chystají dokončit sběrný dvůr i rekonstrukci kulturního domu