Tím prvním jsou víkendové parkurové závody s názvem Malá cena Hořovic. „Konají se již tuto sobotu a neděli. Jedná se o parkury od výše překážek sto centimetrů. Vyvrcholením budou nedělní závody, kdy se bude jednat o parkur stupně ST s výškou překážek sto čtyřicet centimetrů," popsala za hořovickou jezdeckou stáj Jitka Opatrná. „Pro nás to bude příprava pro finále Skokového poháru České pojišťovny 2013. Tyto závody začínají v našem areálu již v úterý 17. září," pokračuje Jitka Opatrná.

Nejzajímavější program si mohou diváci užít v sobotu 21. září, kdy ve 14 hodin začíná závod s názvem Česká pojišťovna velká cena Hořovic 2013 o celkovou dotaci sto tisíc korun. Jezdci vyjedou na parkur stupně obtížnosti T s výškou překážek sto padesát centimetrů. O den později, v neděli 22. září se od 14 hodin uskuteční finále Skokového poháru, což je parkur o výšce překážek sto čtyřicet centimetrů, připravený pro čtyři nejlepší jezdce se střídáním koní.To znamená, že jezdci budou soutěžit i na koních svých soupeřů.

Diváci se mohou těšit i na doprovodný program a na řadu známých osobností. Pro děti budou připraveny navíc zábavné atrakce a zaskotačit si budou moci také s maskotem Kopýtkem. Předpokládané začátky soutěží jsou po celou dobu závodů od 9.30 hodin.

Hořovickou stáj budou reprezentovat Aleš Opatrný, Jitka Opatrná a například i Natálie Roučková, Barbora Kejvalová, Tereza Holečková, Alex Baraldi, který je držitelem bronzové medaile z juniorského mistrovství České republiky pro rok 2013 s koněm Uniek.