Strážníci se na místo ihned vypravili. „Zjistili, že jsou ve zmíněné ulici vypáčené dveře garáže," uvedla zastupující velitelka Městské policie Hořovice Světla Dardová.
Vypáčené dveře garáže nebylo to jediné, co strážníci na místě objevili. Navíc jim neuniklo, že u nedaleké Panské zahrady, která se na noc pravidelně zamyká, jsou rozkoplá vrátka.

V zahradě už bylo jasné, že zloději daleko neutekli. Dva leželi na zemi. Zřejmě proto, aby je nemohl nikdo spatřit. Tato lest se jim však nevydařila. „Strážníci je odhalili a vzápětí chytili," konstatovala zastupující velitelka městské policie Světla Dardová s tím, že k zadržení došlo do sedmi minut od nahlášení. Jak dále uvedla, pachatelé z garáže odcizili nářadí, jako je aku vrtačka, pokosové pily a další. Svůj lup ale daleko neodnesli, několik ukradených věcí strážníci našli v Panské zahradě.

Zásah hořovických strážníků dál pokračoval v součinnosti Policie ČR, kterou přivolali. Policisté si dva zadržené převzali.

Tento i další případy dokazují, že městská policie v Hořovicích nebyla zřízena zbytečně. Občané se mohou na Městskou policii Hořovice s podezřením na podobné i další případy obracet i nadále, a to na bezplatné lince 800 156 166. Rozhodně by však neměli brát spravedlnost do svých rukou.