Další prohlídky už budou organizovány opět s průvodcem. V únoru bude Karlštejn otevřený pouze v pátek, sobotu a v neděli, a to od 10 do 15 hodin.

V zimě není omezená jen doba návštěv, ale i rozsah prohlídek. Až do 28. února uvidí návštěvníci pouze soukromé a reprezentační prostory císaře Karla IV. Základní okruh jim nabídne historické interiéry dvou pater Císařského paláce a spodních podlaží Mariánské věže s cenným vybavením ze 14. až 19. století.

Turisté si budou moci prohlédnout Dvořenínskou síň, Rytířský sál s kaplí sv. Mikuláše, Mariánské nádvoří, renesanční interiéry děkanství, Karlovu ložnice s kaplí sv. Václava, Audienční síň, Královský sál předků a Hodovní síň. Uvidí i Hradní pokladnice, Klenotnice, bývalé hradní vězení v přízemí Mariánské věže. Na této trase je rovněž vystavena kopie české Svatováclavské koruny.

Slavnostního a symbolického zahájení modernizace starobylé památky hradu Karlštejn se zúčastnil i jeho nový kastelán Lukáš Kunst (vpravo).
Novým kastelánem Karlštejna je Lukáš Kunst
Slavnostní a symbolické zahájení modernizace starobylé památky hradu Karlštejn se uskutečnilo v roce 2018, kdy se zpracovávala projektová dokumentace.
OBRAZEM: Hrad Karlštejn letos čeká rozsáhlá rekonstrukce