Velikost dravce se samozřejmě odvíjí od velikosti odvážlivce, který se postavil do středu nádvoří a s úžasem očekává přílet sovy pálené nebo orla bělohlavého. „Musím přiznat, že jsem se hodně bála, ale jen ze začátku," uvedla jednadvacetiletá Jana, která přijela na hrad Točník se svým přítelem až z Prahy.

Setkání se sokolníkem není jedinou zábavou, kterou lidé na Točníku najdou. Ještě před mostem, který vede k hlavní bráně hradu, mohou sejít k medvědínu. Ten je několik měsíců domovem medvídků Agáty a Martina.

Už při krátkém pozorování je přihlížejícím hned jasné, který z nich miluje dovádění ve vodě a který z nich se věnuje klidnějším činnostem. Podívaná na chlupáče často strhne nejen děti, ale i dospělé. „Nejprve jsme si prohlédli všechna nádvoří hradu a teď už se vydáme k mědvíďatům. Prohlídku mědvědína mají děti za odměnu," prohlásila maminka Jiřina Měšťánková se dvěma malými dětmi.

Návštěvníci hradu Točník se mohou vydat i na řadu kulturních akcí. Tou první je Pohádkový hrad, který se koná v polovině června.
Hrad Točník nestojí u stejnojmenné obce osamoceně. Součástí souhradí je i hrad Žebrák.