Nejdéle se čekalo na zprovoznění hřiště Na Vorlu. I v redakci se množily dotazy, kdy už bude opravené hřiště opět zpřístupněno. Samotné hřiště Na Vorlu totiž bylo v dezolátním stavu a muselo být uzavřené ještě před samotným zahájením rekonstrukce. „Jenže rekonstrukce skončila, hřiště je nové, ale je pořád zamčené a my na něj stejně nemůžeme," stěžovali si lidé z okolí tohoto oblíbeného hřiště.

„Zahájení provozu hřiště Na Vorlu čekalo na svého správce, který bude dohlížet na údržbu, zapůjčování nářadí a dodržování pořádku. Kandidáti na toto společensky účelné pracovní místo byli v průběhu léta vybráni z evidence uchazečů úřadu práce," vysvětlila důvod zdržení otevření hřiště starostka Berouna Šárka Endrlová. Podle jejích slov se město na úřad práce obrátilo proto, že chce hřiště jeho návštěvníkům zpřístupnit stejně jako dosud bezplatně. „Při obsazení pozice správce ve spolupráci s ÚP významně ušetří," konstatovala dále starostka Šárka Endrlová.

Kromě tolik diskutovaného hřiště Na Vorlu se v letošním roce zrekonstruovala hřiště u Základní školy na Wagnerově náměstí a u 2. základní školy v Berouně. Provoz obou hřišť je v gesci ředitelů škol. Ti připomínají, že veřejnost si může hřiště pronajmout kdykoli, ale při předchozí domluvě.

Na hřišti „Wágnerka" jsou k dispozici dvě hřiště – dolní hřiště na odbíjenou, nohejbal či florbal, na horním hřišti se dá hrát malá kopaná, tenis, odbíjená, nohejbal a florbal. Hřiště u 2. ZŠ zase nabízí malou kopanou, tenis, volejbal, basketbal, softtenis, badminton a pétanque, k dispozici je i atletická dráha.