„Na zateplení školní budovy už máme podanou žádost o dotaci na Státní fond životního prostředí. Součástí této investiční akce bude také výměna oken, dveří, nová fasáda školy, zateplení půdních prostor a úpravy střech, které jsou také ve velmi špatném stavu. Kromě toho přemýšlíme také o samostatném vytápění školy, která je nyní napojena na horkovod," vyjmenoval nutné změny ve škole starosta Hudlic Pavel Hubený.

Hudlická škola je jednou z mála budov, jejíž střecha je z eternitu, který je v současné době považován za závadný.

„Oprava školní budovy by centrum naší obce hodně povznesla," poznamenala k investici Marie Holečková.
Vzhledem k tomu, že má obec na letošní rok rozjednané i jiné investiční akce jako je například výstavba rozhledny na Vrchu a zejména stavba tlakové kanalizace, není si starosta jistý, zda bude v rozpočtu Hudlic dostatek peněz na dofinancování akce zateplení školy.

„U těchto dotačních titulů totiž státní fond životního prostředí od dotací odečítá úspory, kterých obec zateplením budovy docílí za pět let. To znamená, že by obec musela celou investiční akci, která bude stát přibližně dvanáct milionů korun, dofinancovat částkou kolem pěti milionů korun," upozornil starosta Hudlic.
V případě, že bychom se zastupitelé Hudlic museli rozhodovat, kterou investiční akci odloží, tak rekonstrukce školní budovy dostane přednost a odloží se podle všeho výstavba rozhledny.