Co ale není běžnou praxí, jsou Myšlenkové schody 
s vyrytými vzkazy, a ty má rozhledna Máminka v Hudlicích.
Rozhledna má 96 schodů a téměř všechny si už rozebrali zájemci. Každý z nich si na ten svůj schod nechal vyrýt svůj vlastní vzkaz, přání či věnování. Schodnice mají číselné označení pořadí, a to často vyjadřuje nějakou rodinnou symboliku jako je datum narození či úmrtí, kulaté výročí, oblíbené číslo a podobně.

„Náš původní záměr byl prodat jednotlivé schodnice rozhledny a tímto způsobem získané finanční prostředky využít na financování výstavby rozhledny. Nakonec se ale podařilo finanční prostředky na výstavbu rozhledny získat z jiných zdrojů. Byly na ni využity soukromé prostředky
a dotace, na které se spoluúčastí podílela i obec Hudlice. Proto jsme se rozhodli schodnice využít nekomerčním způsobem," vysvětlil hudlický rodák Radek Olič, muž, v jehož hlavě se myšlenka na výstavbu rozhledny Máminka zrodila při kulatých narozeninách maminky.

Prvních šest schodů bylo věnováno partnerským subjektům a zbylých devadesát jich bylo k dispozici obyvatelům Hudlic a okolních obcí 
k vyfrézování jejich odkazu, myšlenky či přání. V současné době je volný už jen jeden schod.
Velkou část schodnic obsadili svými nápisy obyvatelé Hudlic, kteří byli o této možnosti informováni jako první, a to na slavnostním otevření rozhledny 19. června.

Myšlenkové schody jsou takovou hudlickou raritou. „Jsou prioritně určeny občanům, a to bez potřeby vydělat na prodeji schodnic. Po každém víkendu se nám z řad návštěvníků hlásí noví zájemci," poznamenal Radek Olič, který nápis na schodě číslo 38 věnoval své mamince, kvůli které na nápad s rozhlednou přišel.

„Moje maminka je vlastně motivem stavby celé rozhledny. I proto název Máminka. Jeden ze schodů s pořadovým číslem devět si zamluvili Ivetka a Jarda Macoškovi, kteří dnes uzavřeli manželství. Po svatebním obřadu si přijdou na rozhlednu připít na šťastné manželství," uvedl Radek Olič.

Hudlická rozhledna Máminka byla otevřená 19. června. Tedy před čtvrt rokem. Od té doby ji navštívily už tisíce turistů. Láká je nejen krásný výhled do krajiny křivoklátských lesů, ale i Myšlenkové schody. Rozhledna je vysoká 33 metrů a stojí ve výšce 606 metrů nad mořem.