Každý víkend vystoupí na její vrchol stovky návštěvníků, kteří si také nenechají ujít přilehlou naučnou stezku.
Turisté plní svými podpisy knihy

„Máme už dvě knihy plné podpisů od návštěvníků rozhledny. Nyní se zapisují už do třetí. Neděláme si přesnou evidenci, ale o uplynulém víkendu navštívilo naši rozhlednu sedm set lidí. Převážně to jsou rodiny s dětmi," uvedl hudlický rodák Radek Olič. Výstavba rozhledny byl jeho nápad, a tak ho velký zájem turistů obzvláště těší.

„Když si knihy prohlížím, nevšímám si jen pochvalných zápisů, ale hledám ty kritické, abychom kritizované věci napravili. Lidem nyní chybí popisky k výhledům. Já je už nějakou dobu připravuji. Mám výhledy i nafocené, ale stále čekám na lepší, tedy optimálnější počasí. Ve vzduchu je stále velká vlhkost. Myslím, že do dvou týdnů se mi podaří nafotit ty správné fotografie výhledů," vysvětlil Radek Olič.

Z rozhledny je krásný výhled
A co na návštěvníky rozhledny Máminka čeká? Hudličtí pro ně zajišťují drobné občerstvení, prodej suvenýrů a hlavně krásný výhled nejen do půvabné krajiny Křivoklátska.

„Když je jasné počasí, je vidět i Sněžka. Z rozhledny je vážně nádherný výhled a je z ní vidět hodně vzdálené body," upozornil Radek Olič. Ten tráví na hudlické rozhledně téměř každý víkend. Zajišťuje občerstvení a propagační materiály ještě s dalšími obětavými lidmi.

Kromě krásného výhledu ale mnozí návštěvníci narazí na rozhledně také na některé populární a známé osobnosti. Na rozhlednu už zamířili i někteří velmi známí herci.

Hudličtí mají s rozhlednou velké plány. Jedním z nich bylo i nasvícení Máminky na konci letních prázdnin. To si nenechalo ujít zhruba 350 lidí. Dnes na rozhlednu instalují další schody se jmény jejich vlastníků. Všech 96 schodů má totiž svého majitele. Odkoupili si je obyvatelé Hudlic a další. Na schodech jsou vyryta jejich jména.

Mezi návštěvníky jsou i vandalové
Velký příliv návštěvníků ale přináší i negativní jevy. Jedním z nich je vandalismus.
„Ten se nejvíce projevil během posledních čtrnácti dnů. Někdo nám ze schodiště odmontovává matice. Už se nám jich ztratilo asi pětadvacet. Nechápu to. Neustále musím montovat jiné. Ta matice přitom stojí deset korun. Když o ně někdo tolik stojí, tak ať za mnou raději zajde a já mu je dám. Už zvažujeme i trestné oznámení pro veřejné ohrožení," řekl Radek Olič.
Rozhledna Máminka stojí na místě, kde před téměř sto lety stávala dřevěná triangulační věž. Ta sloužila k tehdejšímu způsobu zaměřování pozemků zeměměřičských úřadů. Mnozí dnešní pamětníci si ještě vzpomenou, že v jejich dětství jim právě tato věž sloužila jako ideální vyhlídka do kraje. Máminka stojí na Krušné hoře na kótě 609 metrů.

U rozhledny je naučná stezka
V rámci dotačního titulu „Zvyšování atraktivity Hudlicka jako destinace cestovního ruchu" vznikla v okolí rozhledny i naučná stezka Krušná hora – Hudlický vrch.

Stezka má 14 zastavení a 30 informačních tabulí s popisem zejména historie Hudlic a jejich okolí.
Hlavní nástupní místa jsou tři, a to Na Vartě, Na Umrlčí a Pod Chvojinkou.

Turisté mohou využít parkoviště
Na těchto místech jsou nově zřízena parkoviště. Trasa vede po upravených a značených komunikacích a je vhodná pro pěší i cykloturistiku.

Nejkratší cesta k Mámince, která je dominantou naučné stezky, vede z nástupiště Na Vartě. Rozhledna má dřevěnou konstrukci ve tvaru trianglu o celkové výšce 33 m a je zasazena ve vrcholovém paloučku Krušné hory v nadmořské výšce 606 m. Výhledová podesta je ve výšce 21 m.

V letní turistické sezoně je přímo pod rozhlednou možnost posezení a občerstvení. Lidé si zde mohou také zakoupit turistické známky, vizitky, propagační materiál, pohlednice a jiné upomínkové předměty.