Mezi nejzásadnější žádosti o projekty, které Hořovičtí hodlají podpořit dotacemi, patří kamerový systém, rekonstrukce sportovní haly a dotačními prostředky hodlají podpořit i umělý povrch na hřišti v areálu FK Hořovicko.

Mezi finančně méně náročné, ale pro město také důležité projekty, patří podle zástupců města péče o zeleň. „Chceme požádat o dotaci na celkové zhodnocení stavu zeleně, zejména vzrostlých stromů na území města," konstatoval starosta Hořovic Jiří Peřina.

Jak dále uvedl, ve městě stále probíhají diskuze o tom, co pokácet a co ne. Objevují se různé názory. Například na Západním sídlišti se tématem diskuzí často stávají břízy. Někteří obyvatelé této lokality je chtějí odstranit například kvůli tomu, že jim stíní. „Zástupci komise životního prostředí je naopak kácet nechtějí," dodává starosta Hořovic.
Hořovičtí se domnívají, že právě komplexní projekt zhodnocení stavu zeleně uvedené problémy pomůže vyřešit.

„Budeme mít podklady k tomu, abychom zeleň řešili jako celek," uzavírá starosta Hořovic Jiří Peřina s tím, že v této věci hodlají využít dotační titul, který vypsalo ministerstvo životního prostředí.