K nim patří také obyvatelé městyse Karlštejn. Ten už spoustu let udržuje partnerství s francouzským městem Althen des Paluds. Městys s ním uzavřel smlouvu o přátelství a spolupráci před jedenácti lety.

„Jsme s našimi francouzskými přáteli v kontaktu. Naštěstí máme k dispozici sociální sítě. Z Nice je to do Althen des Paluds zhruba tři hodiny cesty. Myslím si, že to není zrovna daleko, takže máme dost velké obavy. Ten teroristický útok byl brutální, byly tam tisíce lidí včetně mnoha rodin s malými dětmi a může se klidně stát, že nebyl poslední," svěřil se Jiří Krupička z Karlštejna.

Už při listopadovém útoku loňského roku si uživatelé sociálních sítí zahalovali své fotografie do francouzské trikolóry. Tehdy situaci výstižně vystihl starosty města Althen des Paluds Lucien Stanziony, který řekl jen tři slova,: „Rozvaha, zákonnost, solidarita."

Podle starosty městyse Karlštejn, je čtvrteční útok v Nice velkou tragédií.

„Naší přátelé z francouzského města Althen des Paluds u nás byli zhruba před měsícem, a to na červnovém královském průvodu. V Karlštejně jich tehdy bylo kolem padesáti. Nikoho z nás nenapadlo, že se o měsíc později stane takováto velká tragédie," řekl starosta Karlštejna Petr Rampas.