Na výstavbu nového centrálního dětského hřiště, které má zanedlouho vyrůst v Králově Dvoře, musí město vyhlásit výběrové řízení. Na posledním veřejném zasedání to odhlasovali králodvorští zastupitelé. Podpořili tak návrh starosty města Karla Mencla, který přišel s tím, že by hřiště mohlo mít kvalitnější dopadové plochy, než se původně plánovalo. Tímto krokem tak vetovali své původní rozhodnutí, které odhlasovali před pár měsíci. Podle něho se mělo dětské hřiště podle plánu stavět bez výběrového řízení.

Rozpočet překročí dva miliony

„Město do hřiště plánovalo investovat milion a půl. Všech patnáct zastupitelů bylo tenkrát pro s tím, že se s firmou, která ho bude stavět, předjednal půlmilionový sponzorský dar, který může poskytnout jednou za rok. Protože se ale bude stavět hřiště s nejmodernější dopadovou plochou, narostou i náklady na jeho výstavbu. Vzhledem k tomu, že překročí částku dva miliony, musí se na dodavatele stavby vyhlásit výběrové řízení. Tím tak město o tento sponzorský dar zřejmě přijde,“ vysvětlil místostarosta Králova Dvora Petr Vychodil.

Výběrové řízení zastupitelé vítají

Za nové centrální hřiště tak Králův Dvůr zaplatí 2 300 000 korun. „Myslím si, že si navýšení nákladů na vybudování dětského hřiště může město dovolit. Peníze na to v rozpočtu máme. Firma, která ho měla podle původního plánu stavět, se může do výběrového řízení také přihlásit,“ informoval starosta Králova Dvora Karel Mencl.

Některým zastupitelům připadají finanční náklady na výstavbu centrálního hřiště přemrštěné. „Už když jsme schvalovali původní návrh, připadala mi částka milion a půl vysoká. Někdo ale řekl, že je to skvělá nabídka, a my pro ni neměli žádné srovnání. Tak jsme nakonec souhlasili. Co ale vítám, je výběrové řízení, do kterého se přihlásí více firem. Díky tomu,se mohou náklady dostat i na původní cenu. V dnešní době není podle mne žádná sleva či sponzorský dar zadarmo,“ je přesvědčen zastupitel Králova Dvora Kameel Machart.

 

Fakta o hřišti:

Na předposledním veřejném zasedání schválili zastupitelé Králova Dvora výstavbu dětského hřiště v hodnotě 1,5 milionu korun.
Nyní zastupitelé odhlasovali návrh s realizačními náklady za 2,3 milionu korun