Otevření berounské restaurace Deníku potvrdila Ivana Dlouhá Makalová, ředitelka KFC pro Česko a Rakousko. „Zákazníci si nás oblíbili, proto jsme se rozhodli v místě postavit druhou pobočku,“ uvedla.

První pobočka řetězce v regionu sice nese název KFC Beroun, sídlí ale v Králově Dvoře na výjezdu dálnice D5. Beroun a okolí se dosud musí obejít i bez konkurentů KFC, jako jsou třeba McDonald's nebo Burger King. Podle Makalové nabídne nová berounská pobočka standardní formát restaurací, na které jsou zákazníci zvyklí.

Nebude chybět možnost objednat si přímo z auta prostřednictvím drive-thru služby nebo se najíst přímo v restauraci s objednáním menu přes samoobslužné kiosky. „Nabídneme i možnost objednání prostřednictvím KFC Collect, kdy si zákazníci kuřecí kousky budou moci vybrat a zaplatit předem přes naše webové stránky a jídlo si vyzvednout v určitý čas bez čekání přímo v restauraci,“ doplnila ředitelka.

Další podrobnosti k nové berounské restauraci řetězec zveřejní až před otevřením. To by s velkou pravděpodobností mělo připadnout na září.

Za vznikem značky stojí americký podnikatel Harland Sanders, který začal s prodejem v malé motorestové restauraci ve městě Corbin ve státu Kentucky ve třicátých letech, kdy svět zrovna sužovala velká hospodářská krize. Jeho recept na kuře je firemním tajemstvím, nezměnil se od roku 1939. První restaurace pod známou franšízou KFC (Kentucky Fried Chicken) byla otevřena o třináct let poději v utažském Salt Lake City. V České republice působí KFC od roku 1994. Ode té doby společnost otevřela už více než sto restaurací po celé zemi.