První změna bude ryze komfortní pro čtenáře: nový systém způsobí to, že už nebudou dva rozdílné katalogy, ale pouze jeden – moderní, funkční a přehledný. Abyste se do systému dostali, bude ale třeba změnit heslo do čtenářského účtu. „Nové heslo si můžete nechat vygenerovat u knihovnice, nebo si ho změníte sami přímo v katalogu kliknutím na Zapomenuté heslo,“ vysvětlují.

Další velkou změnou je jiný výpočet výše zpozdného – tedy upomínek. Nyní se budou účtovat jednotlivě za všechny dokumenty – podle vedení knihovny bude celý systém spravedlivější. „Upomínky budou účtovány ve výši jedné koruny za každý vypůjčený titul a den prodlení a třicet korun v případě zaslání upomínky,“ stojí ve vyjádření.

Rockovej Královák 2019.
Po odpolední bouři to rozjeli na festivalu Rockovej Královák

Prodlužování výpůjček už nebude automatické, ale budete si jej muset vyžádat. Každou výpůjčku bude možné dvakrát prodloužit, ale přichází změna: bude to možné nejdříve pět dní před koncem výpůjční lhůty. Můžete si ale nechat zaslat SMS zprávu nebo e-mail upozorňující vás na to, že se blíží konec výpůjční doby.

S novým systémem se budete moci těšit na nižší registrační poplatky. Dospělí zaplatí 150 korun, studenti od 15 do 26 let a senioři 100 korun, děti od 7 do 15 50 korun, členství mají zdarma děti do sedmi let, senioři nad 75 let a držitelé průkazů ZT, ZTP a ZTP-P.

Karlštejn
Karlštejn by se mohl začít opravovat až v průběhu října