Jejich druhou společnou výstavu si mohou zájemci prohlédnout denně kromě pondělí a neděle.

„V Berouně se jedná o moji třetí zdejší výstavu. První se konala v roce 2008, kdy jsem v Holandském domě vystavovala společně s ilustrátorkou Miladou Neubergovou a berounskou učitelkou Renatou Liškovou. Loni jsem pak opět v Holandském domě vystavovala se Zdeňkem Zůnou," zavzpomínala malířka s tím, že Zůnovy fotografie považuje za nadčasové.

Té se novorenesanční styl Duslovy vily líbí. „Kupodivu interiér terasy je ale znatelně poškozen vlhkostí. A také bych rozšířila verandu o stolky k posezení, především u příležitosti vernisáží," podotkla Irena Kolmanová.

V roce 2009 získala autorka ocenění Premio Internazionale na celosvětové výstavě, která se uskutečnila v turínské galerii Villa Gaulino. Malířčino dílo bylo vystaveno v roce 2008 v Paříži, v galerii SEMA, Viaduc des Arts.

Na aktuální výstavě prezentuje obrazy z let 2002 až 2012. „Z výtvarných technik nejraději používám plátno a akryl. A pokud jde o témata, zachycuji vše, co se vejde do modré, fialové nebo tyrkysové barvy," vysvětlila Deníku malířka.

autor: Karel Souček